Batavia Land

Ga op avontuur in Batavialand! Batavialand heeft een werf (buiten) en een museum (binnen) vol leuke doedingen voor alle leeftijden. Duik door de vaste en wisselende tentoonstellingen in de geschiedenis van Nederland.

Museum Batavialand

Op 1 januari 1986 is de nieuwe provincie Flevoland, het grootste landwinningsproject ooit, toegevoegd aan Nederland. Waar eerst alleen water was, vindt u nu prachtige natuur, cultuur en bezienswaardigheden. In Batavialand, museum en erfgoedcentrum van Flevoland, ontdek je alles over de unieke ontstaansgeschiedenis van Flevoland. Batavialand brengt onze strijd tegen het water tot leven - de inpolderingen en dijkenbouw.

De Bataviawerf

Op De Werf in Batavialand wordt u meegenomen in de wereld van historische scheepsbouw, ambachten en de Gouden Eeuw. Stap aan boord van de beroemde reconstructie van het VOC retourschip de Batavia. Aan de kade wordt hard gewerkt om dit schip in goede conditie te houden. Vrijwilligers vertellen de prachtigste verhalen over het zeemansleven, de VOC en de gebruiken aan boord. U waant u echt in een andere tijd.

Meer informatie en openingstijden